Aanleverspecificaties

Voor een perfecte outputkwaliteit en snelle doorstroom van de orders is het belangrijk dat de bestanden zo compleet mogelijk worden aangeleverd. De onderstaande richtlijnen zijn daarbij leidend. Voldoen de aangeleverde bestanden niet aan deze criteria dan kan dit vertraging in de productie betekenen en extra kosten met zich meebrengen om de visuals printklaar te krijgen.

Opslagmedia

 

De print wordt verwerkt met een Macintosh omgeving. De volgende opslag media kunnen wij verwerken:

 • CD-rom
 • DVD
 • E-mail, bestanden tot 5 mb
 • FTP-server

 

   Softwarepakketten

    

   Er kunnen in de volgende programma’s documenten aangeleverd worden:

   • Adobe Illustrator (versie CC)
   • Adobe Photoshop (versie CC)
   • Adobe InDesign (versie CC)

   Andere programmatuur vooraf in overleg.

   Algemeen
   Alle documenten minimaal 5 mm overlap geven.

   Kleuren
   PMS kleuren printen is niet mogelijk, hou er rekening mee dat deze (zoals bijv. PANTONE Reflex Blue) benaderd worden. Geef expliciet aan wanneer een PMS kleur zo goed mogelijk geprint moet worden.

   Hou rekening met het feit dat kleuren iets anders kunnen uitvallen bij herprints na een langere periode (verandering van klimaat, van samenstelling inkten, substraten en onderhoud machines). Vergeet niet om een stukje van de oude print mee te sturen als kleurreferentie. Het is ook mogelijk om proefprints te laten maken voor beoordeling vd kleur. Wij bewaren dan 1 exemplaar in ons archief.

    

   Illustrator

    

   Zorg er voor dat de gebruikte lettertypes worden omgezet naar lettercontouren (outlines). Geïmporteerde illustraties / scans bijleveren.

    

   Photoshop

    

   Beelden bewaren als photoshop eps in CMYK, bij voorkeur 100 dpi op eindformaat van het beeld voor een optimale beeldkwaliteit (printopdrachten voor Grandjet doeken, 50 dpi op eindformaat). Als er tekst in het photoshop bestand ‘embedded’ wordt dan moet de resolutie 150 dpi zijn om karteling van de lijnen te voorkomen.

    

   InDesign

    

   Alle illustraties / scans meeleveren inclusief fonts. Opmaak bij voorkeur op 100 % of 10% van het uiteindelijke formaat.

    

   Fonts

    

   Bij het aanleveren van fonts (lettertypen) graag schermfont en printerfont meeleveren.
   Graag fonts ‘inpakken’ (zippen/stuffen) om beschadiging te voorkomen.

    

   Scannen

    

   U kunt uw dia’s en foto’s door ons laten scannen. Bij het zelf scannen rekening houden met het eindformaat en het aantal DPI (100 dpi op eindformaat). De beelden die van de scanner komen zijn meestal RGB. Deze worden door ons omgezet naar CMYK.

    

   Proefprint

    

   Voeg, wanneer u een bestand heeft, een proefprint mee ter referentie. Inclusief informatie over pms kleuren en bijzondere instructies.

    

   Opdrachtbon

    

   Vermeld in de opdrachtbon per item de formaten, pms kleuren en andere relevante gegevens zoals bijvoorbeeld aanleverdatum, retourdatum en afleveradres.

    

   Doeken
   Textiledisplays: de zichtmaat is 97% van de uiteindelijke maat, dus blijf hier binnen met tekst of logo’s. Rondom extra beeld of kleur van 50 mm.

   Blockout en transparant textiel: bij pockets, zet op de lasnaad van de zoom geen logo’s en tekst. Links en rechts minimaal 20 mm van de rand blijven met tekst en logo’s.

   Op doeken geen kleinere teksten dan 1 cm hoog.


   Print versie | Email deze pagina

   Dropmonkey